Thuiszorg Rotterdam
Thuiszorg Rotterdam
Thuiszorg Rotterdam

TERMINALE ZORG

Terminale zorg is er voor patiënten met een levensverwachting van ongeveer drie maanden. Dit vaak als gevolg van een ernstige ziekte of ouderdom. De zorg staat in het teken van het zo goed mogelijk afronden van het leven. Een wens van velen in deze allerlaatste levensfase is dat men thuis wil sterven binnen de eigen vertrouwde omgeving samen met de mensen die hen dierbaar zijn. In deze laatste maanden van het leven is professionele terminale zorg vaak zeer waardevol.

Speciale aandacht
Niet de bestrijding van de ziekte staat centraal, maar een goede afronding van het leven. De zorg richt zich op de bestrijding van nare ziekteverschijnselen, zoals pijn, jeuk of benauwdheid. Er is ook zorg en begeleiding bij niet-lichamelijke problemen, zoals angst, depressie en verdriet. Ook wordt vaak ondersteuning geboden aan de naasten van de patiënt. Ontlasting van de mantelzorger is hier vaak van groot belang. Soms zijn er ook praktische maatregelen nodig, wanneer bijvoorbeeld de patiënt graag thuis wil sterven.
Vooral in deze fase vinden wij het belangrijk dat u volledig kunt rekenen op onze betrouwbare en deskundige zorgverleners, die oog hebben voor uw specifieke behoeften.

Aanvullende zorg en begeleiding
In deze fase van het leven, rondom het overlijden, komen ook tal van praktische en emotionele zaken om de hoek kijken. Ook voor alle zaken rondom overlijden kunnen wij u goed informeren, assisteren en onderteunen.

Copyright © 2009 - 2021 Lorena Thuiszorg B.V. | Teldersweg 255, 3052 TJ Roterdam | Tel: 010-4189532 | Email: info@lorenasthuiszorg.com | HTML sitemap